Per Maria Abad

“You must be the change you wish to see in the world.” – Mahatma Gandhi

Vivim en un moment de canvi, vivim en un moment en que el convencionalisme ha quedat obsolet i només queda reinventar-se.

El món que ens envolta ens demostra que es mou molt ràpid, que els canvis són continus i que no et pots quedar endarrere; que aquells que accepten els canvis amb major rapidesa, o que fins i tot s’anticipen, són els que arriben més lluny.

Però com fer-ho?

El model educatiu canvia i s’adapta. Ja no  es tracta només de tenir la base que sempre s’ensenya, sinó que hi ha unes competències interpersonals fonamentals per l’aprenentatge que faran que el dia de demà un pugui defensar-se i diferenciar-se dels altres.

Però el més important és desenvolupar allò que a un el motiva, que li agrada i pel qual té talent. Pot ser que el talent estigui amagat i no es trobi degut a que no som capaços d’explorar allò que ens agrada i ens genera inquietud.

S’ha de tenir present que el talent per sí sol no produeix el canvi, sinó que és a través de l’estudi i el treball en aquest talent i totes les àrees que l’envolten el que fa que es pugui passar de ser “normal” a ser “brillant”.

Vivim en un món en el qual el destacar, el ser millor, el superar-se, el voler saber més dins l’àrea que cada un desenvolupa, el buscar la perfecció, no és només conèixer la tècnica sinó “humanitzar” i transmetre un afegit a través de l’actitud personal i les nostres habilitats.

Per tant, cada vegada les arts tenen un paper més important, perquè comuniquen i transmeten, perquè et permeten ser més lliures, perquè no hi ha barreres, no hi ha imposicions, sinó el sentir del que un està disposat a experimentar. Perquè t’obren la perspectiva, perquè trenquen motlles, perquè lluiten per fer-te únic. Ni millor ni pitjor, però amb un pensament crític i propi.

Quan un troba el camí sobre el qual es vol realitzar com a persona i profesional només li queda gaudir del seu dia a dia i el trajecte que té per davant!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here