Per Bea Vergés.

Jo crec que les flors senten dolor al florir.

Hi ha implícita una acció agressiva al moviment d’obertura. Un conjunt de membranes s’hauran de trencar i els teixits tancats s’hauran d’expandir per donar pas a la flor. És la seva manera de créixer.

Tu creus que la flor pateix aquest dolor que li genera florir? Jo crec que no. Si fos així calculo que no quedarien flors a aquestes alçades.

Crec que la flor no pateix aquest dolor implícit al seu florir perquè no creu que hi hagués una millor opció per créixer. Comprèn que, com a planta, hi haurà alguns teixits i membranes que s’hauran de trencar per deixar espai a la seva transformació i bellesa.

Tu creus que la flor sap quina forma prendrà al créixer? De quin color serà?   Jo crec que no.

I creus que la flor pateix per no saber? Jo crec que no. Si fos així calculo que floririen flors patidores. Me les imagino estranyes i deformes. Flors que s’han detingut a opinar sobre la seva forma de créixer i han decidit modificar segons quin color, segons quina mida… T’imagines ser rosa…? Ui no no, ni parlar-ne! Jo hauria de ser molt més vermella!

On vaig sent tant ample? Estàs de broma? Jo hauria de ser molt més allargada!  

Què vol dir que sóc de dos colors? Joder… No! Jo vull ser només vermella, com aquella d’allà!

I així esdevindrien flors amb formes llunyanes a la seva naturalesa. Retingudes, que s’han aguantat de ser com són. Que s’han frenat d’ocupar l’espai a la seva manera.

Últimament ens miro a les persones com miro a les flors. I em pregunto quan estarem preparades per comprendre la nostra naturalesa. Preparades per acceptar i normalitzar que la nostra essència humana obrint-se camí genera dolor. Dolor humà, en aquest cas. Que la por, la inseguretat, la incertesa, el vertigen i totes les altres formes de dolor formen part del camí però que el patiment és opcional.

Em pregunto quan decidirem tenir la valentia de deixar-nos florir i no sentir que hauria d’estar sent d’una altra manera.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here