per Àngels Albareda – Directora d’Esart Batxillerats Creatius

Iniciem el curs amb il·lusions i reptes, ‘Hola BCN!’

Aquesta setmana hem fet la presentació del nou curs als alumnes de 1r i 2n de batxillerat. El nou curs per a tots els que formem part del projecte dels Batxillerats creatius és un curs ple de reptes i il·lusions.

Les il·lusions són fàcils, i gairebé diria que òbvies, de descriure, però us poso una mica en antecedents; el curs 2013-2014 naixia un nou projecte dins el panorama educatiu que pretenia donar un caire nou al batxillerat, no només entenent-lo com  una etapa educativa que prepara els alumnes per arribar i superar la Selectivitat o iniciar-se als estudis superiors sinó com una etapa de maduració i formació personal, una etapa d’explosió, de descobriment del jo i d’exploració dels sentiments. Una etapa realment plena de contradiccions, de preguntes i d’il·lusions que en alguns casos (no sempre, és clar!) es veuen frustrades quan no hi ha altres camins a seguir que els que tradicionalment s’han etiquetat com a ‘equilibrats, segurs i amb millors opcions de futur’.

Esart, ara ja fa cinc anys,  va obrir un ventall de possibilitats segures, equilibrades i amb opcions de futur per a tots aquells alumnes (nois i noies) que senten una atracció vers les arts, la creativitat i l’expressió i senten, a la vegada, la necessitat de compartir-les amb companys que els entenguin i tinguin les mateixes inquietuds. Una possibilitat, segura, equilibrada i amb opcions de futur…. basada en el món artístic!

Si als ensenyaments artístics d’Esart , hi sumem l’enfocament de tots els seus itineraris d’una forma professional, amb professionals en actiu que volen transmetre els seus coneixements i gaudeixen d’ensenyar als joves en què consisteix el món laboral tant de les arts escèniques, la producció musical, el món audiovisual i l’art com el disseny, tenim un còctel explosiu i innovador que va i ha trencat esquemes des dels seus inicis.

Ara, al projecte, hi afegim noves il·lusions; ens hem traslladat a Barcelona, a la capital, a la city, i ens sentim com uns nens amb sabates noves. Obrim una etapa en què posem aquest còctel (koiné, si en voleu dir) completament immers en un panorama artístic i cultural que ens permetrà acabar de contextualitzar els ensenyaments i aprenentatges dels nostres alumnes.

Satisfets de fer un aterratge enmig d’amics i companys amb els que vam compartir també l’experiència de viure la creació dels Graus universitaris fonamentats en la mateixa filosofia en què van néixer els batxillerats, filosofia i mestratge que de ben segur ens marcaran el camí a seguir. Companys de pis una vegada més!

Tenim il·lusió per renovar-nos i estar en contacte amb l’entramat cultural i artístic que Barcelona ens ofereix. Contents i expectants vers les sinèrgies que podem establir entre els estudiants de grau i de batxillerat. Segurs, i ja amb una maduració que només el temps i l’experiència ens aporta, iniciem el curs amb el repte de mantenir i ampliar la satisfacció dels nostres alumnes en un àmbit nou que creiem que significarà posar la cirereta al pastís.

Estrenem edifici, retrobem companys i estrenem curs amb energies i il·lusions renovades.

‘Hola Barcelona!’

SHARE
Previous articleFloriràs
Next articleLlençar-se a la piscina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here