per Júlia Ranera – Ex alumne del grau de Creació i Producció Musical

Si tu també ets una d’aquelles persones boges que ha decidit estudiar una carrera d’arts, potser trobes d’alguna manera útil aquest article.

El meu nom és Júlia Ranera i en el meu cas, vaig decidir cursar el grau universitari de Creació i Producció Musical el primer any que Esart es va instal·lar a Barcelona.

Fa 4 mesos que he acabat la carrera i és la primera vegada que arriba el setembre i no tinc un pla per als propers 9 mesos.

I ara, què?– Crec que la gran majoria ens hem fet aquesta pregunta els dies següents d’haver acabat les classes.

En molts casos, al finalitzar la carrera els estudiants busquen feina, fan pràctiques o segueixen ampliant els seus estudis en altres centres. En el meu cas, la meva feina i prioritat ha sigut dedicar-me al 100% a tirar el meu projecte artístic endavant. A finals de maig tenia una idea al cap, un projecte que la meva ment veia factible i el meu objectiu era fer-lo palpable.
Al juny vaig publicar el meu primer single sota el nom artístic Bloom.

Si hi ha alguna cosa que he fet al sortir de la carrera, ha sigut dedicar hores i hores constantment a enviar correus i a investigar. He après que dels 50 missatges que enviï, només rebré resposta de 5, que la constància és essencial, que s’ha d’aprendre a vendre amb paraules, que ser professional obre portes, que tenir material per ensenyar és imprescindible i que mai s’hi dediquen massa hores.

Si pogués parlar amb la “jo” de fa tres anys que just iniciava la carrera, li hagués dit: No t’esperis a acabar el grau per començar a tirar endavant idees. Tanteja el terreny, comença a planejar i sobretot observa què fan artistes que comencen a tenir públic i a sonar.

Fer una carrera d’arts és genial, però, les hores amb les que aprendràs més seran aquelles que dediquis a la pràctica.

El meu és un d’entre molts casos d’alumnes que han sortit d’Esart i és un camí com el que  qualsevol altre exalumne ha decidit prendre. Cada persona té diferents objectius i cadascú traça diferents camins segons les fites que té. El ritme segons el que avancen les coses, depèn només de nosaltres. Si no trobes feina, crea-la tu mateix; si creus que tens una bona idea, dona-li voltes.

Busca o crea les teves pròpies oportunitats, ves amb la ment oberta i considera totes les opcions. Crec que estar en un ambient artístic és una experiència molt enriquidora i que poder demanar opinió a altres companys o a professionals del sector, és una gran oportunitat.

I ja ho saps, si visualitzes alguna idea, llença’t a la piscina!

SHARE
Previous articleHola Barcelona!
Next articleGet close to Opera!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here